AZHAR & DIYANA


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, June 24, 2012

Video for My B...



**Please turn of the media player at the bottom before you proceed to play this video. Thank you.





video


Thank you for watching.

Friday, June 22, 2012

S.h.e + H.e


I dont know how to start this, but i just hoping that one day she'll realized that all i want from her is just to love me as much as i love her. 

I may have bad moves, bad ideas, bad memories, everything including which i dont even know. But i do have one thing that i really sure about. Im sure bout how i feel. I m sure to whom should i give my heart to. 
The moment when i ask for u to be in my life, im sure that i want u. Nothing was forcing me to do that. Not even my family. Coz i want to have my life includes you. 

Thank you for every great moments we've been thru together. I was never thought that i would chose u to share my life with. Sometimes I even regret that why i never met u earlier. Why am i not like the others that can have all your full attentions everyday. Each day i try to find new ways to make you love me more. Coz i dont want to have my life without u. I happy to be with you.

If u are reading this, please know that I miss u everyday. Every heart beat, i will say i love u. I may not be as much as u thought i should be, but trust me, if u open your heart, n love me to the fullest, you'll be able to see how i see.

I really want you to be my wife. Will you?

Regards,

Azhar

Big World


This story is not to show who should be blame. This is not a platform where i think I should hurt anyone by my tiny thoughts. This is just a simple opinions why and where the good  relationship should be.

Differences do made us struggled to achieve understanding with each other. Same thing but we see with different views. Who to blame? I like orange colors, she likes green. I dont even understand why people have to like green. Enuff for the trees, grass etc... but here is the main point. Respect. She asked me to wear green sandals, which i dont even understand why, but i just sheathed those sandals and im still wearing it now. Because for me, you dont have to waste time to understand why but just use the time to cheer her as long as u could. I respect that. If she likes green, i dont even mind wearing green for the rest of my life. If that could make her happy to be with me, then why should i waste it? 

But some people, they might have different views. They thought that people like me, dont have the 'quality' inside. Simply follows whatever other people wants. Hey excuse me if im buggin' u, but this is how i show that i could change anything for her. Coz i dont have a lot of sweet words to say. I dont even have a thick wallet for her everyday. I just want to give some proofs so that she'll be able to see how i could lower down my ego just to make her happy. 

We all have been here before. We all did the same thing. We do had a lot of differences with each other. Just like a family. Your dad like brown and your mom like red. But are they still living together now? Do you even care if they dont like greens? You even bought them present with their favorite colors. Still you can live under one roof together. Have you wondered why?? Coz we care and we loved them! That what makes us totally ignore the differences. We loved them!! We know they could bring us joy and happiness. We just believe.

In a relationship, i wont suggest anyone to do this but some people already did. Please do not hesitate. Do not doubt. Coz when u doubt, it'll be there forever. U will always have the thought of something not nice about ur partner. 

Dont even lie. Dont even try to lie. Not even once. Let the truth dropped like an atom bomb, but still better. Be faithful as much as u want them to be faithful to u. 

Finally, i just want to make something clear now. If u really care, if u really love, u will fight for it. No matter how hard. Drop down your ego and start to share your life with the one you already wanted. You might get some people very easy coz they ran to you. But it doesnt mean you could do whatever you want. We all have the same heart. We all cries. We do feel hurt. 

As for my last words, if we ever thought that our lives could have been better with others, I suggest just walk away. Coz if u really love the one u have now, u wouldnt be able to think like that. Or U maybe did walk away before for some reason to show how u could be able to live without them. But apparently, u really missed them n regret what u did.

I'll write again later...

Regards,

Azhar

Thursday, June 14, 2012

Value of Appreciating




I just wanted to share something here.
Something that i think i should share with everyone
It is about the value of appreciations

"Learn to appreciate what you have, before time makes you appreciate what you HAD"

I do appreciate what i have now.
i do appreciate you
i do not want to lose you
I will try my best to hold you & be with you



I believe that we can go thru everything
Coz we have each other

I really appreciate everything that you ever did for us
Thats why i will not stop saying this to you
I LOVE YOU
and 
always will



Regards;
Your Future Husband
(Real soon)


Tuesday, June 12, 2012

Kau Ilhamku...

Di saat aku berduka...die selalu cube tuk buat aku tersenyum 
Walaupun die pun bimbang same, tapi die masey cube tuk wat aku tak patah semangat.
Aku tak tau ape istimewa sgt aku ni. Tapi die buat aku rase diri aku bernilai pade die.
Dia buat aku rase aku boley tempuhi segale suka dan duka.

Aku berterima kaseh pada Tuhan.
Aku tak pernah terpikir dia lah yg akan jadi soulmate aku.
Dari seorang stranger yg aku kenal hanye dari alam maya.
Kini die menjadi seorang yg sgt berharga pada aku.
Pada tunangku...Diyana..
Kadang2 mulut sukar nk ckp, susah nk jelaskan..

Tapi saye nk bgtau..
Saye sayang kamu..
Saye x pernah nk ckp 'I love u forever'
Bukan sbb sy xnk..
Tp dulu maseh was2 tentang forever tu...




Tapi...
mulai hari ni...
Saye nk bgtau...
Saye syg kamu...
I promised u that i will love u forever
You are my world...
Kau ilhamku~

Thursday, June 7, 2012

Keriangan dan Cabaran~

30 Jun 2012
Lebey kuang jam 8 malam aku ngn Diyana gerak pegi ke Kelantan. Tapi g jenjalan dulu, alih2 lebey kuang kul 10 gak baru sampai tol gombak. Kitorang meredah malam berdua g Kelantan. Perjalanan agak jauh la. Lebey kuang 8 jam gak. Kadang2 tgh drive tuh aku jeling2 gak Diyana, sian pulak tgk die da terhangguk2 tahan ngantuk. Walaupun die kate nk teman aku drive, tapi xsampai ati plak nk suh die berjage teman aku. Kadang2 bile die tertido tu aku biar kan je.Biarla die rehat. Cuaca malam tu pun ok cume hujan sepanjang jalan. Litorang rehat kat beberape tempat, Farhan Corner, Hentian Gua Musang tuk rehat2. Mate Diyana da rabak. Hehe aku cube senyap dalam kete supaye die dapat tido dengan lena. Tapi kadang2 tu die terbangun gak. Xpela, janji die dapat rest sket.

31 Jun 2012
Jam 6 pagi..Kitorang da sampai kelantan. Yeah!! Alhamdulillah~ 
Sampai2 je terus g hotel. Aku da book bebrape hari yg lepas, Yg bestnye, book cume call je. Diorang ckp nnt tulis name. Aku risau gak watnye xde bilik cmne. Tp nasib baik la ade. Bilik siap 2 katil besar! Xtau plak nak watpe sampai 2 katil besar tu. Hoho selesa!! Diyana tolong aku pindah kan barang kat hotel. Memandangkan barang byk tapi cume kitorang berdua je, so berkali2 gak la kuar masuk bilik tu. Habis je letak barang, Diyana pun salam aku n gerak balik uma die. Hotel aku pun xjauh dari umah die. Aku pun masuk bilik pastu terus....padam!

11 pagi : Diyana bbm aku "sayang lapa x?" Aku mmg tgh lapa tapi bese la cover macho sket. Ckp la xla lapa sgt. Heh....Tapi Diyana suh aku siap2 nk amek aku g breakfast. Dlm setengah jam lebey kuang Diyana sampai and bawak aku g uma die. Jumpe Papa Mama. Breakfast nasi dagang. Sedap gak! Hehe maybe sebab lapa. Tapi makan cover2 sbb aku cuak. Xbiase lagi dengan bakal family baru ni. Hehe jage tatatertib sket. Pesan mak aku semua tuh. 

Dalam tengahari sket tu kitorang gerak g mall kat Kota Bahru. Faris (adik Diyana) yg drive. Tujuan pergi adelah sbb nk beli moto mainan tuk anak buah kesayangan Diyana; (Ariq Darius). Darius ni anak abang Diyana (Hafiz) & kakak Ipar die (Kak As). So kitorang beramai2 (Papa+mama+Hafiz+Kak As+Faris+Diyana+Aku+Darius+Delisha) gerak pegi naik van besar. Seronok plak aku rase. Rase aku pun da jadi family dorang. Alhamdulillah, dorang treat aku baik sgt. Abis je beli moto mainan tuk Darius kitorang pun balik. Diyana anta aku balik hotel...~

Malam tu mak aku call bgtau da gerak dari KL naik train. Dalam sok pagi baru sampai. Rombongan family aku termasuk pakcik makcik n nenek aku. Lepas tu aku ngn Diyana kuar g makan kat area2 tu gak. Kitorang g mkn kat kedai sup. Sambil makan tu aku berdebar2 gak. Esok da nk tunang. So, tu adela malam last kitorang makan same tanpe ade ikatan pertunangan. Senang citer makan malam last bergelar bf & gf. Hehe cm best plak.


1st June 2012 : Friday
6 am : Diyana ngn aku gerak dari hotel pegi amek Aby kat airport. Die ni adelah kawan Diyana kt opis lame dulu. Kitorang amek die tuk jadi photographer mase tunang nnt. Dia dtg bersame kawan die Chip. Kitorang bawak die g hotel sbab lepas tu nk g amek kakak aku plak kat airport. Kakak aku sampai dalam kul 8 lebey. Bawak dorang g breakfast. Tapi yg wat aku panas tuh kedai tu makanan da abes!! Hadui.....da la order berkali2. Sabaaa....~

10 am : Aku anta Diyana balik uma die sbb die nk g uma mak andam tuk mekap2. Huhu aku da terbayang2 cmne rupe die nnt. Lepas tu aku pun balik kat guest house n jumpe family kakak aku. Kitorang tunggu mak ayah aku n sume sampai. Lebey kuang dalam pukul 11 lebey dorang pun sampai. Abang Hafiz amek dorang kat train station wakaf baru. 

Dalam sibuk tgh prepare brg2 antaran jam pun da kul satu lebey. So yg laki2 sume gerak pegi smayang jumaat. Diyana ade bgtau aku, "Sayang ni la masjid kite nikah nnt..."
Aku g smayang jumaat tu asek terbayang je cmne la akad nikah nnt. Haha....tunang je pun da cuak. Ni pulak akad~

Selesai je semayang jumaat kitorang pun balik guesthouse. Mak aku da siap iron baju melayu. Adik aku iron kan sampin. Aku cuak....cuak habis!! Xtenang jap. aku duk luar isap rokok ngn abang ipar aku. Die byk bg nasihat. Die suh rilek. Hehe aku obvious nmpk cuak kot. 

Dlm kul 3 tu Diyana call aku. Suh dtg dlm 3.30 sbb kek die xsampai lagi. Tapi memandangkan Pak Ungga aku as orang tengah da sampai, so ayah aku ckp kena la gerak.Bertambah la cuak aku. Aku lead jalan pun jadi xbetul. Siap salah simpang. Kepale pikir cuak je.....

Hari bersejarah dalam hidup aku. Lebey kurang 3 lebey aku sampai uma Tok Diyana. Lepas makan aku duk bawah. Dengar dorang bincang2. Ketawe xhingat. Aku nk tunang korang gelak2 nape? Lagi la aku cuak. Tapi kalau gelak2 tu lagi elok la dari bergado. Hoho maknenye semuanye ok laa...

4 pm : Alhamdulillah, segalenye berjalan lancar. Dorang panggil aku naik atas. Slow2 aku naik buat2 sopan....Semua tetamu senyum mate memandang aku bile naik. Aku berdebar2. Aku tgk diyana kat pelamin. Mak aku dtg sarungkan cincin kt jari Diyana....... Aku jadi kaku jap. X pernah terpikir mende ni jadi realiti. Aku pun tersenyum. Diyana da jadi tunang aku!! Pastu Papa pun sarungkan cincin kat jari aku. Aku salam Papa cium tangan die. Dengan ini aku da selamat bertunang dengan gadis pilihan hati. Seronok tengok semua ahli keluarga gembira. Papa+mama Diyana pun hepi. Jodoh aku jauh di Kelantan. Tak sangke.... 

Pade tunang saye Nuur Diyana ; InsyaAllah, same2 kite berusaha dan berdoa agar ada jodoh dan berpanjangan hingga akhir usia~




Terima kasih kerana sanggup susah senang bersama, dan memilih saye tuk jadi teman hidup kamu. Bukan senang nk sampai ke tahap yg kite ada sekarang. Byk cabaran kite lalui. Byk mase silam kite tempuhi. Tapi, kite berjaye sampai sini. Akan ade lagi cabaran kita lepas ni. Semoga kite same2 mengharungi dengan penuh sabar dan kasih sayang. 

Saye sayang kamu~ 
Xsaba nk panggil kamu Isteri ku.....Pn Diyana

Sebuah kisah benar,

Azhar

CHOOSE YOUR SONG:

Kenangan Rumah Sewa Uitm Segamat

Kenangan Rumah Sewa Uitm Segamat
After ktrg wat solat sunat Bday Arm n A.S... huhuhu