AZHAR & DIYANA


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, October 27, 2010

Thesis Oh Thesis

Mende ni da lepas da dari tarikh aku p0st kat blog ni... Tapi aku insist nak citer gak. Da lame plak aku x berbuaL kat sini... So cmni la citer nyer.........

Bile start abes prektikel aritu aku ingat da bebas la. Skali rupenyer ade satu lagi azab yg pedih menanti...VIVA. Aduh~ Aku kna la prepare baik2. Report thesis kna siapkan secepat mungkin. So aku buat la chantek2, baek2 kasik dapat penghargaan... fuhh panjang gak la jadinye thesis aku tuh.

On the day VIVA (ni bukan kereta viva ye pade yg bengap; dulu mak ko suh g skola ko ponteng nape?) aku da cuak. Aku harap2 la dapat perform. Kasi la aku "A"!!! Ya Allah lancarkan lah tutur ku dan berlah aku kekuatan!

Sekali aku masuk bilik bersama panel aku, Mr Lee Tan Luck. Sepatutnye 2 orang ngn Mr Aziz tp dier xdpt dtg. Then proceed la ngn Mr Lee. Aku "pung-pang" la sane sini. Kecoh sane sini. Tipu depan belakang papela sume aku wat.. Dah puas aku berceloteh, die suh aku relax... then dier ckp "Awak jgn risau, markah sy da tolong. Betulkn report je sket lg."
HUH????
Aku tanye "Dats all??"
Die jawab..."Yup..da g mkn"

Hahahahaha!! Alhamdulillah!! Aku terus hepi n rase cam nak peluk2 je Mr Lee tuh. Agak2 lau dier pmpn da lame aku ajak kawen~

So akhirnye aku kna betulkan report tu sket2. Byk gak la yg aku edit. Tambah sane sini. Then aku nk hantar wat hard bound kat segamat. Sekai mahall kot. RM65 woii!! Bengong tulll..... So aku decide wat ngn member aku kat Melake... Baru RM 25 je....nmpk x beza?? bape byk diorang tipu...Cibai tul~

So ngn berbekal kan report tu, aku call tny PM Kamel aku anta ari Rabu. Pastu tetibe nk dijadikan magik lak, dier suh taruk journal dalam tu...HAH??? Da la aku dah 90 lebey pages ni. Tambah ngn journal kang...berape plak jadi nyer?? Mnerusi perbualan telepon kami...

"Kalau awk nak A masuk la journal...."Pm Kamel berkate

So tanpa byk tny...aku pun tambah la... Nak kopak gak la duit aku ni. Sbb semuanya ade la dlm 300 lebey page~ haaa...... Pening pale aku. Nk wat hard bound pn harge bertambah mahal sbb report aku tebal sgt...adeh~

Tp pape pn aku x salah kn sape2, mahupun PM Kamel. Cz aku betul2 nk dapat "A" tuk mende ni. X salah aku kuar kn sikit pengorbanan skang. Yang penting aku dapat A nnt.... Aminn~

Me and My Housemate Homemade Vide0s...(Pause my MP3 Player at the bottom page)


This is me, elyas, and Naim... Abaikan 20secs pertame tuh, Naim tgh check guitar..


video



This is me and Elyas...Lagu Karma~

video


Aku Chenta Aku Ghendu~

video

Compilation of D0om~ Check Out my Video.. Home Made haha (Turn off my MP3 player at the bottom page if u wanna listen to these vide0)

videoHahaha...



video




video

Tuesday, October 26, 2010

Pantun Pade Si Pelumba Haram~

Asal bunyi lumba haram je...Melayu.

Asal bunyi rempit je... Melayu

Kaum lain berlumba-lumba nak maju...

Si rempit ni berlumba-lumba siapa mati duLu.


Bila kaum lain tuntut hak sama rata kau marah...

Bila kaum lain kutuk bangsa tau marah...

Ko tengok kaum lain la kerja bersusah-susah...

Yang rempit ni dapat motor je tau nak perah...


Kaum lain bangun tengah malam sibuk mentelaah,

Korang start motor ntah meroyan mane2 ntah,

Agak2 la ape motif mak bapak korang anta pegi sekolah?

Ingat diorang anta sbb nak tengok korang langgar pokok getah??


Bile orang tegur tau marah..

Bile polis nk tangkap ko redah...

Abis Melayu skang nak jadi ape dah?

Nk ramai kn umat kat dewan bedah...??


Bawak motor elok2 kan orang x marah,

Ni ko bantai laju bersepah2,

Mane tak asek kena sumpah,

Tu yang tau2 eksiden bdn terbelah2.....


Ingat mak bapak ingat Tuhan,

Bersyukur la atas ape yg da diberikan,

Jgn di ikut kan sangat perasaan,

Kalau x same la korang ngan setan~


Ape yg sedap sgt lumba haram tu?

Jgn nk gah sgt kalau takat menang camtu,

Buat2 Tuhan tarik nyawe ko tyme tu.

Tak ke mak bapak korang yang menangis bertalu2?


Berkawan memang la beribu,

Tp jg la di ikut kn perangai yang bodoh tu,

Buatnye terperosok bwh lori bawak lembu,

Hah kt kubur tu tunjukla kat aku mane kawan2 ko tu...


Mase depan negare kt tangan korang lah,

Tak perasan ke tanah kite makin kurang dah?

Ape nk jadi kalau sume jadi sampah?

Akhirnye nnt di bumi melayu kite yg mintak sedekah.


Orang kasi nasehat ko melenting.

Dah lupe ke kepale ko tuh bukan bola jaring,

Buatnye langgar lori kn da berguling2,

Pecah pale ko ingt ade org lain runsing?


Pantun aku bagi ni iklhlas,

Bukan nk bg korang panas,

Kalau korang terase pedas,

Lain kali beli la serbuk kari selain alagapas~


Yg benar;

Lt Jeneral Azhar

CHOOSE YOUR SONG:

Kenangan Rumah Sewa Uitm Segamat

Kenangan Rumah Sewa Uitm Segamat
After ktrg wat solat sunat Bday Arm n A.S... huhuhu