AZHAR & DIYANA


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, October 27, 2010

Thesis Oh Thesis

Mende ni da lepas da dari tarikh aku p0st kat blog ni... Tapi aku insist nak citer gak. Da lame plak aku x berbuaL kat sini... So cmni la citer nyer.........

Bile start abes prektikel aritu aku ingat da bebas la. Skali rupenyer ade satu lagi azab yg pedih menanti...VIVA. Aduh~ Aku kna la prepare baik2. Report thesis kna siapkan secepat mungkin. So aku buat la chantek2, baek2 kasik dapat penghargaan... fuhh panjang gak la jadinye thesis aku tuh.

On the day VIVA (ni bukan kereta viva ye pade yg bengap; dulu mak ko suh g skola ko ponteng nape?) aku da cuak. Aku harap2 la dapat perform. Kasi la aku "A"!!! Ya Allah lancarkan lah tutur ku dan berlah aku kekuatan!

Sekali aku masuk bilik bersama panel aku, Mr Lee Tan Luck. Sepatutnye 2 orang ngn Mr Aziz tp dier xdpt dtg. Then proceed la ngn Mr Lee. Aku "pung-pang" la sane sini. Kecoh sane sini. Tipu depan belakang papela sume aku wat.. Dah puas aku berceloteh, die suh aku relax... then dier ckp "Awak jgn risau, markah sy da tolong. Betulkn report je sket lg."
HUH????
Aku tanye "Dats all??"
Die jawab..."Yup..da g mkn"

Hahahahaha!! Alhamdulillah!! Aku terus hepi n rase cam nak peluk2 je Mr Lee tuh. Agak2 lau dier pmpn da lame aku ajak kawen~

So akhirnye aku kna betulkan report tu sket2. Byk gak la yg aku edit. Tambah sane sini. Then aku nk hantar wat hard bound kat segamat. Sekai mahall kot. RM65 woii!! Bengong tulll..... So aku decide wat ngn member aku kat Melake... Baru RM 25 je....nmpk x beza?? bape byk diorang tipu...Cibai tul~

So ngn berbekal kan report tu, aku call tny PM Kamel aku anta ari Rabu. Pastu tetibe nk dijadikan magik lak, dier suh taruk journal dalam tu...HAH??? Da la aku dah 90 lebey pages ni. Tambah ngn journal kang...berape plak jadi nyer?? Mnerusi perbualan telepon kami...

"Kalau awk nak A masuk la journal...."Pm Kamel berkate

So tanpa byk tny...aku pun tambah la... Nak kopak gak la duit aku ni. Sbb semuanya ade la dlm 300 lebey page~ haaa...... Pening pale aku. Nk wat hard bound pn harge bertambah mahal sbb report aku tebal sgt...adeh~

Tp pape pn aku x salah kn sape2, mahupun PM Kamel. Cz aku betul2 nk dapat "A" tuk mende ni. X salah aku kuar kn sikit pengorbanan skang. Yang penting aku dapat A nnt.... Aminn~

Me and My Housemate Homemade Vide0s...(Pause my MP3 Player at the bottom page)


This is me, elyas, and Naim... Abaikan 20secs pertame tuh, Naim tgh check guitar..


video



This is me and Elyas...Lagu Karma~

video


Aku Chenta Aku Ghendu~

video

Compilation of D0om~ Check Out my Video.. Home Made haha (Turn off my MP3 player at the bottom page if u wanna listen to these vide0)

videoHahaha...



video




video

Tuesday, October 26, 2010

Pantun Pade Si Pelumba Haram~

Asal bunyi lumba haram je...Melayu.

Asal bunyi rempit je... Melayu

Kaum lain berlumba-lumba nak maju...

Si rempit ni berlumba-lumba siapa mati duLu.


Bila kaum lain tuntut hak sama rata kau marah...

Bila kaum lain kutuk bangsa tau marah...

Ko tengok kaum lain la kerja bersusah-susah...

Yang rempit ni dapat motor je tau nak perah...


Kaum lain bangun tengah malam sibuk mentelaah,

Korang start motor ntah meroyan mane2 ntah,

Agak2 la ape motif mak bapak korang anta pegi sekolah?

Ingat diorang anta sbb nak tengok korang langgar pokok getah??


Bile orang tegur tau marah..

Bile polis nk tangkap ko redah...

Abis Melayu skang nak jadi ape dah?

Nk ramai kn umat kat dewan bedah...??


Bawak motor elok2 kan orang x marah,

Ni ko bantai laju bersepah2,

Mane tak asek kena sumpah,

Tu yang tau2 eksiden bdn terbelah2.....


Ingat mak bapak ingat Tuhan,

Bersyukur la atas ape yg da diberikan,

Jgn di ikut kan sangat perasaan,

Kalau x same la korang ngan setan~


Ape yg sedap sgt lumba haram tu?

Jgn nk gah sgt kalau takat menang camtu,

Buat2 Tuhan tarik nyawe ko tyme tu.

Tak ke mak bapak korang yang menangis bertalu2?


Berkawan memang la beribu,

Tp jg la di ikut kn perangai yang bodoh tu,

Buatnye terperosok bwh lori bawak lembu,

Hah kt kubur tu tunjukla kat aku mane kawan2 ko tu...


Mase depan negare kt tangan korang lah,

Tak perasan ke tanah kite makin kurang dah?

Ape nk jadi kalau sume jadi sampah?

Akhirnye nnt di bumi melayu kite yg mintak sedekah.


Orang kasi nasehat ko melenting.

Dah lupe ke kepale ko tuh bukan bola jaring,

Buatnye langgar lori kn da berguling2,

Pecah pale ko ingt ade org lain runsing?


Pantun aku bagi ni iklhlas,

Bukan nk bg korang panas,

Kalau korang terase pedas,

Lain kali beli la serbuk kari selain alagapas~


Yg benar;

Lt Jeneral Azhar

Sunday, August 8, 2010

(~.^) huh??? I'm 26???

Hahahaha!! I cant believe this is how it feels 2 be 26... totally the same but i must admit that i had changed few things n started 2 think like an aduLt, i mean m0re like 0ne what adults do n how they use their brains properly~.

Yeah, i did missed my n0t s0 gud 0ld tymes, but dats wut makes me here n0w... da past did helped a LOT!!

To all my frens, enemies, n every0ne dat was hurt cz 0f me...am so s0rry 4 everythngs dat i've d0ne.. i'm stiLL 2 y0ung 2 think c0rrectlY n at da same tyme i was 2 ign0rance ab0ut keeping my gud attitude..

Perhaps u guys can 4gve me. I've n0thing 2 ask...except 4 4giveness. Please accept my appologies n lets pray dat we all will have a better life in future~

Regards;
AzharAdam, MR.E, Mecker, JS, Jaa, Khairil, Azhar, A'a

ps; please add me in your FB, (AzharAdam)

Saturday, July 17, 2010

Anniversary Day~

This was the day that we spend our days together. We went to Manhattan fish market, and the food was nice!! I really enjoyed the food and mostly the day when I'm with her.

But before that, we went to movies and watched the A-team. Awesome movie!


Friday, July 16, 2010

Should i??

Lately, or should i say finally?? Im thinking of getting my life back.... but am not so sure i can b define as "my life" cz i totally 4got hw 2 b myself!! S0metimes i hate 2 b like diz. i hate 2 please every0ne but in the end da 0ne wh0 gt hurt is ME... i hate dat i was d only 0ne to be blame. No 0ne else wants 2 admit their faults. N ive been s0 stupid 2 take da blame. Infact i t0ok da blame cz i really wanna take a gud care 0f other ppl hearts. i tried 2 ave a gud rltn n connections, N this is wat i gt back??? S0 f*****g hurts!!!

I tried 2 b nice...but its jz n0t g0od enuff... i noe there will b a time that i might b wr0ng, but theres no chance that i'd b wr0ng all the time!! n U cant b right all da time!!! u dun hv 2 scientifically pr0ve it, cz u alredy knw it!!

being me is jz like living life with...completely full of s**t!!

Oh wait, b4 i end this post, i'd l0ve 2 share smtg with u guys. Its smtg else, not really related with the topic, but i insist 2 share it. Its called 'integrity'. If u have ur 0wn gf/bf, treat em well and b sincere. Dun 'pasang2', 'cawangan2'....n NEVER EVER kacau awek@balak org lain!! Plz have respect 2 their relationshp!! If not, u r da guy/gurl dat i hate the m0st.....

Chiow~

Truly sincere,

MR.E

Office oh Opis~

Waaa....arini aku bosan. Byk keje tp xtau mane satu nk start dulu. Ade awek asek nk carik gado...(tp syg gak). Bile la aku nk abis blaja ni....da lame sgt rs prektikel ni. Xsaba nk ade duit sniri. asek mintak mak bapak je. Naik tebal da muke aku ni.

Smlm da la baru pas gado2 ngn awek aku. Lagi tension. Sume mende wat xkene. Even my opis mate pn pasan. Bos pn pasan. adeh~Asek nk kna mengalah je la. Hmm....

Chiow~

Monday, March 29, 2010

Quotes for t0day~

The biggest disease today is not leprosy or tuberculosis, but rather the feeling of being unwanted.
Mother Teresa

Never put off till tomorrow what you can do today.
Thomas Jefferson

I think with the Romans, that the general of today should be a soldier tomorrow if necessary.
Thomas Jefferson

Today, more than ever before, life must be characterized by a sense of Universal responsibility, not only nation to nation and human to human, but also human to other forms of life.
Dalai Lama

Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning.
Albert Einstein

Memory is deceptive because it is colored by today's events.
Albert Einstein

How am I going to live today in order to create the tomorrow I'm committed to?
Tony Robbins

You see, it's never the environment; it's never the events of our lives, but the meaning we attach to the events - how we interpret them - that shapes who we are today and who we'll become tomorrow.
Tony Robbins

Success comes from taking the initiative and following up... persisting... eloquently expressing the depth of your love. What simple action could you take today to produce a new momentum toward success in your life?
Tony Robbins

It took a lot of blood, sweat and tears to get to where we are today, but we have just begun. Today we begin in earnest the work of making sure that the world we leave our children is just a little bit better than the one we inhabit today.
Barack Obama

Today we are engaged in a deadly global struggle for those who would intimidate, torture, and murder people for exercising the most basic freedoms. If we are to win this struggle and spread those freedoms, we must keep our own moral compass pointed in a true direction.
Barack Obama

The thing about hip-hop today is it's smart, it's insightful. The way they can communicate a complex message in a very short space is remarkable.
Barack Obama

You cannot escape the responsibility of tomorrow by evading it today.
Abraham Lincoln

I do not think much of a man who is not wiser today than he was yesterday.
Abraham Lincoln

Today we did what we had to do. They counted on America to be passive. They counted wrong.
Ronald Reagan

Above all, we must realize that no arsenal, or no weapon in the arsenals of the world, is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have.
Ronald Reagan

We're in greater danger today than we were the day after Pearl Harbor. Our military is absolutely incapable of defending this country.
Ronald Reagan

Today, if you invent a better mousetrap, the government comes along with a better mouse.
Ronald Reagan

The investor of today does not profit from yesterday's growth.
Warren Buffett

ADNAN SEMPIT??

The movie is superb. I spend my Friday hours with my frens. Oh yeah T.T I spend more than I expected. This movie made me laughed out loud. So please, abg abg akak akak, do watch this movie. Its aint stupid at all. In the same time, I have decided to quit or to bail out from any label starting 15.01.2010. Im quite upset with my own decision, but I am way too visible in that label. Im better off on my own. Friends thank you for the advise, Im not looking forward for any activities now. Im focusing my whole effort to my studies. 6th semester is killing me! Reports to be done. Dozens of presentation and lots of assignments.

Dear Allah please give me a healthy body & a developing brain so I can think out of the box. I need idea. HOORAY but still Im excited, just cant wait to start a business! baby lets shake shake.

Weird....

Life is weird huh? Someone who is a stranger get connected to you within few months and people we have barely know like 3 or 4 years disappearing and you treat them like a stranger when you bumped into her/him. I have friends that I knew from the cyber world, amazingly she becomes one of my 'best friend forever' we share most of the thing and yes we dont really have the opportunity to meet within these years...

I dun noe wat happen to me. But i feel more 'comfort' when am with her....~

Subjektif itu aku...

I have been drifted away about the understanding of racism. Quite surprisingly the group that has been boycott from others has quite large numbers in it. Fahaman aku masih kabur, aku ia kan sahaja bila ditanya. Kenapa? Byk lagi benda lain aku nk buat. Aku tengok ramai betul remaja yang sgt gah letak flyer, gambar, etc utk di boycott. Ada pula yg letak tapi tanpa sedar dia memboikot band kwn nya sendiri. Kenapa dia letak? Sebab semua org letak. Selepas diberitahu barulah terhegeh hegeh untuk tidak memboikot. Aku nampak disini, fahaman ini menular secara diam dan senyap. Kalau org tk fhm pun org akan sokong habis habisan, Aku tahu ramai yg di luar sana memahami fahaman yg didukung mereka, tapi sekarang aku menekankan budak budak yg kabur seperti aku.

Aku ada berkwn dgn group A dgn group B. Group B buat gig, group boikot. Aku tanya knp group A nk boikot, mereka jwb group B mengamalkan perkauman. Aku diam, aku sembang dgn group B, group B tak pernah boikot gig sesiapa pun. Ok let see, in the end all of us can see the outcome, Group A they are boycotting others like hell showing they are the one who practicing racism. Tapi aku rasa benda ini memang amalan rakyat Malaysia. Lack or respect. Ayat ayat seperti ini mesti digunakan


“Kau ckp mcm keeling llaaaaa babiiiii” : ayat ini normal sgt.

“Busuk siallll mcm cinaaaaa tk mandi pagiii” : ayat yg agak suam suam kuku.

“Nama pun melayu dah laa bodoh lembab plak!” : ok ayat ini normal juga


The sentences are part from our daily routine, we can hear it everywhere. Aku rasa aku kenal ramai group A yg kata kata mcm tu dlm maki hamun mereka. So. Kita semua racist. Ok Ok. Bukan conclusion nya, nobody perfect, sebab aku pun tak tahu aku ini racist ke tidak! Racist ke?

BOSAN!!

Aku rasa aku dah bosan nak berbahasa asing, boleh tak berbahasa ibunda sendiri? Hahh. Ralat betul sem ni. Sgt sgt ralat. I been pressuring myself with all the previous tasks. Padahal bukan lah beban mana. Aku rasa yg sepatutnya dpt all the credits are my team mates. They are the best benda tu aku tk boleh deny sampai aku mati. Pelajar yang paling tak cemerlang ialah aku. Im not capable, seriously sampai satu tahap aku rasa tertekan sangat.

Hal cinta tk payah ungkap lah, aku pun dah bosan. Aku sendiri tk fhm apa aku nak. Sampai singa garang kesayangan aku pun boleh gelak je bila aku bercerita. Mcm lost in moment aku, lost searching for the truth and eternity love. Cewah ! I dont really bother about love, love is only a feeling but now I need substance not feeling. I need a figureeee. Aku dah ada figure, aku sayang figure itu, aku makin jatuh cinta dgn figure tu, tapi kalau benda tk stabil.... Aku pun tk tahu what would happened in the future. Okay lah aku bukan nak in the term of figure numbers ke apa ke. Aku pun dah bosan berkaitan dgn number hari hari. Study case pun tk habis buat lagi. Next week dah kena present :-( Minggu ni berusaha nk siapkan semua.Oh rancangan postpone, aku tk jadi pergi ke Shah Alam by next week lega sikit kepala otak.

Things about me:

1. I'm a sm0ker
Yup..am a sm0ker...but currently i've been trying 2 quit.. yah, i noe..s0 lame. but, pls wish me gud luck~

2. I'm going to reach 26 this August
Yup...for certain pe0ple who doesnt noe, n dun really care 2 noe...am 26...damn~

3. I dont play bowling
Seriously...last tyme i played, i was the 5th tymes....in my entire life.

4. I l0ve guitars
Yess...l0ve it s0 much!! Hahaha

5. Cold outside, warm inside...
Seriously i dunno y sometymes ppl tot me as a 'fierce' pers0n...but actually i l0ve make frens.



Saturday, March 6, 2010

Almost there..........

haa...ni aku nk citer sket psl anak buah aku yg bername Nisa' ni. aku tau dh penuh dlm blog aku psl dier je. Tp pedulik hape aku kn. Huhuhu...bese r br s0rg beb. Syg tu lebey la...heheh

Anak buah aku nie umur dier dh dekat 2 tahun dh.. Sgt pandai bercakap. If aku duk ngadap laptop ke pc ker confirm dier terkedek-kedek dtg duk kt ribe aku. Pastu mintak lagu Dibo. Haa...korg xtau Dibo tu hape kn?? Google la!! Huhuhu... Senang citer Dibo tu ialah Nage yg mempunyai zip kat perut. Aku pn xphm npe tp tu la citer faveret anak buah aku nie... huhu

Talkin' bout fav cart0ons, fav carto0n character Nisa' is Minnie Mouse!! Huhu...Yes, if dier duduk depan laptop ngn aku mmg dier akn mintak sume2 kartun tu...so aku bukak kn la. Effect nyer terhadap aku ialah; aku dh tau n almost hapal sume lagu katun2 nie...huh! so korg jgn pelik la if 0ne day k0rg terdengar aku nyanyi lagu kartun ni....

Pic yg aku nk tunjuk sebla ni saje jek... nk tunjuk kt korg anak buah aku dh pandai melaram..hakahakhak....~ Dgn pampers lg pn ley lg nk melaram...pening aku~

Pape pn, anak buah aku mmg cute~ Korg jgn jeles haahahahahah!!!!

Chiow~

~Valentine's Day~

V'Day........
Betul ke berd0sa untuk kite celebrate V'Day nie?? Bagi aku, mende nie agak berd0sa...(mmg berd0sa la) sbb mende ni asal usulnyer pn org Kristian yg reka. So kpd org Islam cam aku ni xsesuai la tuk kite celebratesbb nmpk sgt jahil kite pade agame. Jadi bg pendapat aku, xelok untuk kite celebrate V'day ni.

Bagi aku, aku ader gak celebrate tyme 14th Feb nie... but bkn sbb nk celebrate V'Day. Aku dah meng'convert'kn pemahaman V'Day nie jd hari bese je. Cume aku jd kn ari yg lebey special tu je.

So pd kengkwn dan rakan taulan sume, lupe kn la 14th Feb as V'day. Just jd kn ari tu special je. Paling penting kiter ingat hari kiamat. Sbb tu mmg konfem2 akan dtg pd kiter.

Yg Ikhlas tp benar, Jaa

Sunday, January 31, 2010

Mati Hidup Kembali.......~



Dulu aku jahat,
Dulu aku nakal.
Kini aku kembali ingat,
Kini aku tau apa maksud akal.

Dulu aku alpa,
Dulu aku leka.
Kini aku sedar,
Kini aku peka.

Dulu aku lah raja,
Dulu aku lah ketua.
Kini aku sedar aku lah hamba,
Kini aku sedar aku tiada apa2.


Dulu aku megah,
Dulu aku gagah.
Kini aku pasrah,
Kini aku lemah.

Dulu hidupku penuh maksiat,
Dulu hidupku penuh laknat.
Kini hanya air mata dapat ku kesat,
Kini pada-Nya aku ingin bertaubat.

Dulu aku angkuh,
Dulu aku rapuh.
Kini aku tempuh,
Kini aku bertambah teguh.

Dulu.....aku menyimpang jauh,
Dulu aku hanyut.
Kini aku cuba mengayuh,
Kini aku cuba berpaut.

Dulu aku masih muda,
Dulu aku masih bergaya.
Kini aku sudah tua,
Kini aku bukan siapa2.

Dulu adalah sejarah,
Dulu nafsu adalah panduan.
Kini corak sudah berubah,
Kini Al-Quran sebagai panduan.

'masih belum terlambat.......'

by; MR.E

Video Percubaan...

video

Haa...untuk memastikan aku mendapat 'A' dlm subject Internet marketing ni, aku telah meng'upload' kn vide0 kt dlm blog aku nie.. hahahahahah

Chi0w!

Friday, January 29, 2010

Baaaad day............~

Ini hari aku xle tdo cz bdn rs sengal2... guling2 punye guling pn xpat tdo gak.
badan rs pns semacam jek.. adeh... so aku minum r ubat panadol.

sok pagi nyer aku tgk jam dah kul 9am..... hah????cls dow!!! PM kamil lak tu!! adeh..................
malang tul la naseb aku arini........

yg sakit,

jaa

CHiow~

Meng'Hantu'i hidup ku..........


Bile jek aku bukak facebuk aku, aku tgk kt pic profile.... uh uh aku ternmpk satu pic ni.....
aku terbahak2 tgk pic nie.... nie la kenangan namenye~

Dulu waktu aku Form5 kt skola Teknik Bkt Piatu Melake.....
Kitorang berpakat nk kna kn budak2 juni0r yg br daftar.... Kitorang pening pe la nk wat kt di0rg ni... nk bg diorg ingt kitorg sampai biler2. saje je nk kasi diorg pengalaman hahahahah!!

Suddenly membe aku ader satu idea bernas....dier nk jd hantu... hahaha itu suda baik!!
so petang tu kitorang setting sume mende alat2 tuk jd hantu. Tunggu la korg mlm kang!!

Malam pn menjelma....kitorg setup brg2 n start makeup. uh uh dh jd hantu dh!! penat2 mak bapak anta skola suh jd org bergune, tpp jd hantu plak... hahah...

Jam tepat lebey kuang dlm 1 setengah pagi.....kitorang start tutup lampu koridor kt asrama....~
dengan berbekal kn minyak atar yg atuk kwn aku bg mase dier balik dr mekah, kitorang pakai masing2 kasi bau wangi~

Kitorng mulekn ngn bilik aku....Juni0r aku name dier 'SingKong' (aku yg bagi hahaha) mmg ader mslh tdo berdengkur dan menyusah kn org. Kitorg slow2 approach.......

"Maarobukaa...~" membe aku cube takut2kn ngn nada garau.....
Senyap~ xde reply.....aih tdo mati syial budak ni!! xle jd!! one more tyme!!
"Maarobbu...."
"aku xkacao ko, ko jgn kaco aku....~" tetibe nada kecil bersuare......
uh uh rupenyer juni0r aku nie sedar rupenyer....dier wat2 tdo jek... takut rupenye!! hahahah!!
Yess mission accomplished!! kitorg berjaye menakut kn sorg mangse!! hahaha kami berjaye jd hantu!!

kitorg sangat hepi...masing2 ketawe berdekah2 cm sok xle nk ketawe lg dh. so, pastu kitorg proceed to the next victim! huhu.. kali ni budak bilik sebla plak..............

kitorang kali ni lebey advance...siap kaler2 merah kt mulut konon cm darah mengalir la... hikhik.
helo next victim., here we come!!!

Kitorng masuk slow2....keliling katil budak sekor ni. Dier ni budak Kelantan. Tp xreti ckp kelantan...so dier jd lamngse kitorg kali ni....

Kitorang mulekn ngn ayat bese..."Maarobbuka.....~"
xde respon..... aih..mls tul nk ckp berkali2... so skali lg kitorg ckp.... same gak dier xbgn gak.
kali ni aku dh mls nk kacau tp membe aku insist nk wat gak....
"Labaikallah humma labaik...."
"Laa takrabu zina..."
Tetibe..... "buk!!"
bunyi pe tu??? aku dh pelik....cm bunyi kuat jek....
"adeh...sakit!!" bunyi suare org mengerang sakit... aku pn cepat2 bukak lampu takut mende buruk jd...

Bile aku bukak lampu terus aku pg kat katil td..... skali bile aku tgk rupenye kwn aku tgh pegang muke...sambil mengerang sakit.

Rupenye dier kna tumbuk daa..... pastu kitrg masing2 ketawe berdekah2. Juni0r tu trus mintak maap. dier kate dier takot sangat sampai tertumbuk. hahahahah

So tu la last pengembaraan kitrg nk takot2 kn juni0r...menyesal da.......

Tula pengalaman manis aku kt sane.... uh uh

sekian..

Chiow~

Penemuan Harta 'Karun'??


Ni mase aku ngn bdk2 uma dh mls tgk uma bersepah...make kitorg jadikn satu hari tu hari mengemas seMalaysia....

byk gak la yg kitorg kemas kn...cm2 bende ade. Letey giler kemas...umah dh cm boley taruk sign kt pintu pagar tu "Zoo Segamat"..... punye la lame kemas sampai lebey kuang dlm 3 jam gak r.. huhu byk gile nk d kemas kn.

Waktu kitorg tgh kemas2 tu, suddenly aku terjumpe something yg agak pelik...... uik pe tu?? aku amek slow2...bile aku angkat rupenye ia sebuah buku.....~

aku sapu2 debu kt buku tu...pastu aku tgk pe dier tulis kt muke depan. Halamak!!! uh uh... cmne buku cmni ley bersepah nie...

maka dengan jase baik dan niat murni aku nk tlg kwn2, make aku hadiah kn buku tersebut pada house mate aku...

"nafiz, nah....mule kan la dgn hidup baru....." aku ckp pada kwn aku.

dier pn ngn selambe amek n kitorg siap amek gamba lg.....

semoga ko manfaat kn la buku "Panduan Sembahyang" tu ye Nafiz............. ~

(aku pn same je...hahaha!!!)

Chiow~

HARAM????

aku tengah lepak2 kt mapley...cm bese la...korg tau kn. mmg ader je muke aku lepak kt ctu. hari2 bazir mase n duit kt ctu jek. bkn dpt aper pn... hahaha saje je nk mkn sbb kdg2 tu mmg lapa...

nk d jadikn citer aku TER tengok plak biter ni... "Pahang keluar fatwa; Rokok adalah HARAM!!!"
uh uh?? sungguh ker??? ni pe men2 april fo0l ni hoi?? br bulan januari ni!!!

aku sungguh xpuas hati sampai aku balik uma sewa nie terus surf tenet.... uik?! betulla!!! alamak cmno nie?? haram ko?? eden xredi lagi nk bonti nie!!! hadoiyai!! mental wa cmni....

sok pagi nyer mak aku call..." Hah, dh tgk biter lom?? Ker ko purak2 xnk tgk??" aku reply selambe.."Tgk....sian org kt Haiti tu kn?? Gempa bumi...uh uh..."
"Bukan tu la!!" mak aku jwb dengan nada kalau aku ader kt ctu cm kna pelangkung.
"Owh ni mesti nk ckp pasal cuace kt cni eh?? Bile plak mak tgk cuace ni?"aku jwb...
" Rokok tu haram la!!" mak aku trus potong aku wat lawak....heh sebenarnye mmg aku dh tau niat mak aku call tu. saje jek nk usik2 uhuh... aku pn ckp " Tula skg ni kt Phang xle isap rokok la ye mak...?? naseb bek sy ader kt Johor."

"Berenti la syg oi...." mak aku jwb ngn nada mls nk lyn aku wat lawak. "heh ye la mak...sy cube k..."aku jwb..................

hadoiyai......camne ni...~

Chiow~

Pesan Seorang Rakan.......

Lepas satu hari kitorg lepak2 mlm tu aku, angah, zul, n beberape yg len lepak r kt mapley Al-Azwath. aku order teh o ais.. kitorg lepak n borak byk mende la.. pastu tetibe hujan renyai....

Dlm hujan renyai tu kitorang xubah tmpt tp stay je...naseb bek ujan tu kejap jek. so kitorang sambung r lepak ctu. Then aku pn citer pasal nk berjaye dlm hidup... pastu tetibe bunyi suare kwn aku, angah batuk kecil... di saat ini la sumenye bermula sebuah kesah yg memilukn.......

" aku skola x pandai. sampai SPm aku dh start keje. cr duit sniri, tp bukn tuk diri sniri....tuk family skali... Lepas SPM aku pegi K.L tuk cr keje. aku tdo kt terminal Pudu sbb bas sampai KL mlm... aku bgtau family aku aku ader interview kt KL tp sebenarnye xde. aku sniri nk cr keje kt sane. Bile bapak aku hulur RM50 n suh aku jimat2, aku cepat2 ckp xperlu.... aku xnk ssh kn dier. tp dier bg gak... aku terime je.

bile aku bangun pagi sok nye, aku terus cuci muke je. aku terus cr keje....aku xlengah kn mase lgsg. aku pk nk cepat sbb aku xde sape yg aku knl kat KL ni. yg plg best aku xde tmpt tggl lgsg. aku mmg tawakal je..... aku jln kaki dr pudu ke tmpt2 yg berhampiran.. cr keje sane sini..

satu pagi tu aku xjmp satu pn keje kosong...aku redha je. aku tau Tuhan akn tolong aku... so, petang tu lepas zohor aku terus sambung carik keje... aku pg kt satu hotel nie... aku doa sgt2 supaye aku dpt keje arini gak!! so aku terus masuk n jmp brader kt hotel tu n tny ader x nk pakai org.. alhamdulillah, dier kate mmg tgh nk pakai cleaner. aku hepi sgt2!!

mase brader tu bwk aku jmp boss dier, aku doa sgt kt TUhan supaye berikn kerja ni kt aku... then aku masuk dlm opis boss.........

Pendek kate boss tu terime je aku.. aku cm nk lompat je tp control la.. bkn keje dokter pn kn...cleaner je. pastu boss aku suh dtg sok tuk start keje....aku menggelabah. aku dh terpk cmne nk stay kt KL ni?? aku xde duit..... so aku doa lg kt Tuhan~

Tetibe brader yg bwk jmp boss td dtg kt aku n tny aku, 'kau stay mane? jauh x nk pegi keje?'
aku tersengih n jwb..' xde bang..saye xde tempat nk stay lgsg...' brader tu terkejut. Sekali lagi Tuhan tu nk tunjuk kuase, brader tu ckp...' Kau stay la umah abg dulu...bini abg xde. Dier kt uma mertua..." aku pn setuju jek....

Esok nyer, aku start pegi keje......

Lebey kuang dlm seminggu, brader tu ader satu berite buruk.. Anak dier kene masuk wad. Aku pn terpakse phm2 sniri xkn la nk duk uma dier sedangkn dier kna jge anak dier kt wad aku nk stay kt uma dier plak.... so aritu aku jmp boss......

' BOss, sy xde tmpt tinggal....boley x sy nk tumpang tggl kt hotel ni? mane2 pn boley boss...'
Boss jwb... 'hmm kt mane ko nk tgl??' aku jwb ' mane2 boley boss'....
akhirnye aku dpt tmpt...

aku pegi kt 'uma' baru aku tu.....Ya Allah sedey nye aku.....bwh tangge hotel tu ader satu store room... itu la tmpt aku...aku pasrah. aku mule kn hari ngn tido kt uma baru aku tu... aku cube lelap tp xle......aku saba..

sok nye aku bangun awal n trus call bapak aku... ingt nk ckp aku xjd keje KL...aku xle nk trus cmni.... tp bile aku call aku dgr suare bapak aku batuk2... dier xsehat rupenye. tp bile call dier yg tny aku sehat ke x dulu. aku pn jwb aku sehat.....biler dgr suare dier cmtu terus aku sayu...n aku ckp aku dh dpt keje kt KL. bapak aku terus hepi dgr....

Setiap mlm aku akan nangis kt 'uma' tangge aku tu....bantal tu dh penuh ngn air mate dr air liur basi.. hari2 aku kenangkn naseb aku. aku dgr nasehat bapak aku, jimat... aku jimat betul!! sehari aku cume mkn skali.... bile agak2 xde duit aku cume beli pisang...tu la mknan aku selame seminggu.

cmtu la hidup aku selame setahun lebey kt KL....hari2 aku cume mampu berd0a.....
alhamdulillah, Tuhan tu mmg adil...akhirnye pade satu hari aku dpt offer keje len kt government sect0r. aku amek je......ni la pe yg ko nmpk kt aku skg.. korg xtau pe yg aku rase sblm nie...

Hidup ni mmg akan ader cabaran...mmg banyak sgt. Tp ingat la...kalau korg ingt Tuhan, TUhan pn akn ingt korg....."

Cmtu la lebey kuang citer member aku tuh.... dh la tgh embun2 pagi...sunyi plak tu. ktrg trus senyap... xde la nk ketawe terbahak2 cm b4 diz.. yela, masing2 ingt Tuhan bile ssh je. huhuhu....

Balik tu, aku b4 tdo aku terkenangkn citer membe aku td..... aku pk, ingt cm aku je yg kna cabaran truk. rupenyer ader lg truk eh..... so aku bangun la kjap. aku isap rokok kt depan uma sambil pk citer td. pastu tetibe azan subuh.......~

alamak dh subuh ke??? kelas PM Kamel sok nie!! hadoiyai!! aku trus nk baring2 jap kasi dapat energy sket2 tuk clas sok. Bile aku baring tu...aku terdengar cm ader bunyi org ckp... 'Tangge'.... hah?? tangge?? aku pelik r...pastu aku trus teringat kisah member aku tdo kt tangge td... aku bagn slow2....aku pegi toilet~

aku senyap2 amek sejadah pas amek wudhu'.....aku smyg subuh...~

Tu je....

Chiow~

Kakak....kakak


Huhuhu...aku xtau nk ckp ape sbnrnye. tp lepas usha facebook td aku terjmp pic nie.. ni la kakak2 aku.. cute kn?? bese la, diorg r sll nasehat aku suh blaja. ikut ati aku cm nk keje je. tp diorg ckp blaja je dulu. abaikn pe org ckp.. make di sebabkn nasehat2 mereka, aku pn blaja la.... tp makin lame aku makin sonok plak blaja ni. heheh tu psl asek bertambah jek sem aku eh?? mengong tul. hahaha......

Kakak aku yg betul tu skg jd lecturer kt UIA plak. dier kate mls nk wt service lg. dulu dier doktor kat Hospital Melake, tp pastu dier apply jd lecturer. Haha....sukati dier la. Dier ngn abang ipar aku pn same je jd lecturer. bgs la... mayb sbb diorg kot aku ader sifat hormat lecturer. kalu x....heheh.

Kakak ipar aku tuh plak name dier Ruziana. sebaye ngn abg aku. dulu same blaja kt uitm s.alam... tp cmne dier jmp sesame aku xtaula... tah cmne ley terpikat kt abg aku tuh. abg aku tu dh la garang, kasar, kejam (huhuhuhuhu) tp kakak ipar aku tu giler penyaba, baik, sopan santun...tah cmne la dier ley ske kt abg aku pn xtau. cm pelik je. tula jodoh namenye eh...dier skg keje kt UPM serdang.. bhgn library.

Hah dh abis citer psl kakak aku ni...jom tido!! ngantuk la dow!!

Chiow~

4 FLAT!!bek dr hari2 yg lepas..

"Umo dh lanjut, xreti base lagi... nk ikut kn perangai memain sampai bile2 pn xkn puas main2 tuh..." tu la pesan kwn aku secare direct kt batang hidung aku smlm... aku redha kn n tadah je.. yelah betul pe dier ckp tu.. aku pn start sedar sket demi sket. uh uh npe la aku ssh nk ubah sikap aku nie.. kdg2 tu fade up gak trus cmni..

berdasarkn pesan2 kwn2 n family serta lecturers, aku cube tuk perbaiki diri aku nie.... cube tuk jd lg baik dr hari2 yg lepas. hehe insyaallah aku cube la...

make disebabkn itu, aku isytihar kn hari ni hari berubah ke arah kebaikan!! aku pasang azam baru... nk 4 flat!! korg gelak r....biar r guling2 ke hape, janji yg penting aku tau matlamat aku nk jd ape. mmg lawak pn tp ni aku siyes ni!! uh uh!! pd kwn2 sume, mari kiter maju jaye!!

pe lg...dh abis la... chiow!!

CHOOSE YOUR SONG:

Kenangan Rumah Sewa Uitm Segamat

Kenangan Rumah Sewa Uitm Segamat
After ktrg wat solat sunat Bday Arm n A.S... huhuhu